Cursuri online de studiu biblic. Metoda de lucru

Cursuri online de studiu biblic

Sa  deschidem  Vechiul Testament!

adobestock-100291262.jpeg„Daca Dumnezeu a socotit demn sa ne dea Sfintele Scripturi, sa judecam prin urmare ca aceste carti parintesti nu pot avea drept scop decât mângâierea noastra, luminarea noastra, corectarea noastra, forta noastra. Aceste carti venite din cer au în vedere credinta, virtutea, îndreptarea vietii noastre întregi”.    (Sfântul Ioan Gura de Aur)

Dragi prieteni,

Fiti bineveniti  în acest parcurs care are ca obiectiv dorinta de a va trezi gustul de a citi si de a iubi  Cuvântul lui Dumnezeu, pentru a va oferi o anumita autonomie în studiul biblic. Daruiti-va, la începutul acestui an de studiu, un timp pentru a va actualiza cultura biblica, dar si un moment pentru a reveni la izvorul vietii voastre, Dumnezeu. Vom posta pe aceasta pagina câte o lectie (10 lectii pentru Vechiul Testament si 10 lectii pentru Noul Testament) ce va cuprinde 5 teme online, publicate saptamânal.

Structura unei teme:

 1. Un video si un text scurt de prezentare a fiecarei teme;
 2. O pagina de studiu;
 3. O pericopa biblica audio (format mp3);

La  finalul celor 5 teme care conchid o lectie;

 1. Un powerPoint recapitulativ;
 2. Un Quiz biblic;
 3. O fisa de evaluare a celor 5 teme.

Bible-bougie-1024x768Daca doriti sa obtineti un atestat, la finalul celor 10 lectii despre Vechiul Testament, este necesar sa  participati la evaluarea acestora. Fisa de evaluare va fi publicata dupa prezentarea ultimei teme, va fi completata de participant si trimisa la adresa de e-mail: scoalabiblica@yahoo.fr. Cele 10 calificativele obtinute în urma celor 10 lectii vor fi înregistrate în foaia matricola pe care o veti primi online.

Tematica celor 10 lectii pentru Vechiul Testament:

 1. Introducere în Vechiul Testament
 2. Pentateuhul (primele 5 carti ale Vechiului Testament)
 3. Cartea Genezei
 4. Cartea Exodului
 5. Cartile istorice
 6. Cartile profetice
 7. Psalmii
 8. Cartile de întelepciune
 9. Cartile deuterocanonice
 10. Lectura si interpretare

Daca v-ati hotarât deja sa primiti si un atestat, va rog sa va inscrieti la acest curs online la adresa de e-mail scoalabiblica@yahoo.fr. Responsabilul Scolii Biblice „Nazaret”, lect. dr. Cristina Mares, va confirma înscrierea dumneavoastra.

Daca doriti sa participati la curs, fara evaluare, asteptam întrebarile dumneavoastra despre Biblie la aceeasi adresa.

„ Ar trebui sa nu avem nevoie de ajutorul Sfintelor Scripturi, ci sa avem o viata atât de curata, încât harul Duhului sa fi tinut locul Scripturilor în sufletele noastre; si dupa cum Sfintele Scripturi sunt scrise cu cerneala, tot asa ar fi trebuit ca inimile noastre sa fi fost scrise cu Duhul Sfânt.” (Sfântul Ioan Gura de Aur)

Începem sâmbata viitoare, 21 septembrie 2019. Mult har!

Comments are closed.