Jurnalul meu cu Dumnezeu, miercuri, 27 martie 2019

Jurnalul meu cu Dumnezeu în Postul Mare al Învierii

prezentare PPS:  Nu cerul cel promis cândva ma face sa ti ofer iubirea mea!,  Drum crucial

Miercuri, 27 martie 2019

 

Sa citim Cuvântul Domnului: Matei 5,17-19

1378866664_16421_1200x667x0Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Prorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc. Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege, inainte ca sa se fi intamplat toate lucrurile.  Asa ca, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci si va invata pe oameni asa, va fi chemat cel mai mic in Imparatia cerurilor; dar oricine le va pazi si va invata pe altii sa le pazeasca, va fi chemat mare in Imparatia cerurilor.

Sa meditam:

Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Prorocii!

Harul, învaluit în Vechiul Testament, s-a aratat în mod desavârsit în Evanghelia lui Cristos, printr-o înlantuire minunata a timpului, asa cum numai Dumnezeu stie sa aranjeze lucrurile… Dar în inima acestei superbe armonii este tainuita o diferenta  între cele doua perioade. Pe muntele Sinai, poporul nu îndraznea sa se apropie de locul unde Domnul daruia Legea; în sala Cinei de Taina, Duhul Sfânt coboara peste cei adunati care asteptau împlinirea fagaduintei (Ex 19,23; FA 2,1). La început, degetul lui Dumnezeu a înscris Legea pe table din piatra; acum, el le scrie în inima (Ex 31,18; 2Cor 3,3). Pe vremuri, Legea inspira frica, acum, ea este data celor drepti care nu se tem de Domnul. Cuvintele Sfântului Paul  ne spun ca tot ce a fost scris pe table din piatra, sa nu ucizi, sa nu vorbesti strâmb împotriva aproapelui tau… sa nu faci fapte necurate…., se cuprinde într-o singura porunca: sa-l iubesti pe aproapele tau ca pe tine însuti. Iubirea fata de semenul tau nu savarseste nici un rau. Împlinirea Legii este Iubirea  (Rom 13,9s; Lev 19,18)… Aceasta iubire a fost raspândita în inimile noastre de Duhul Sfânt, care ne-a fost dat  (Rom 5,5).

Sfântul Augustin (354-430), episcop de Hippona (Africa de Nord) si doctor al Bisericii

Sfaturi:

ob_ac91d5ee01b923fda4cde2920653f0cb_sonho-nas-maos-de-deus„Crestinismul nu-i usor si Cristos e greu de pacalit; El aici ne cere sa ne purtam – dupa puterile noastre – crestineste.” Cuvintele monahului Nicolae Steinhardt ne reamintesc un mare adevar. Nu exista bucurie mai mare pentru noi ca citirea Cuvântului lui Dumnezeu, în fiecare zi, pentru a intra, asemena lui Abraham, cu fiecare clipa a vietii noastre, în Tara Fagaduintei. Si noi stim ca aceasta tara este CRISTOS! El este juramântul fericirii noastre.

Însa, haideti sa luam aminte si la cuvintele Sfântului Augustin:

„Îsi pierde omul boul si merge dupa el.
Îsi pierde oaia si o cauta cu îngrijorare.
Îsi pierde magarul si nu mai are liniste.
Îl pierde pe Dumnezeu si iata, manânca, bea si doarme linistit.”

Sa ne gândim ce facem cu acest tezaur al Bibliei!

sr. Cristina Mares

Comments are closed.