Jurnalul meu cu Dumnezeu – joi, 14 martie 2019

Jurnalul meu cu Dumnezeu în Postul Mare al Învierii

prezentare PPS:  Nu cerul cel promis cândva ma face sa ti ofer iubirea mea!,  Drum crucial

Joi, 14 martie 2019

Sa citim Cuvântul Domnului: Matei 7,7-12:

aCereti, si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti, si vi se va deschide. Caci oricine cere capata; cine cauta gaseste; si celui ce bate i se deschide. Cine este omul acela dintre voi care, daca-i cere fiul sau o paine, sa-i dea o piatra? Sau, daca-i cere un peste, sa-i dea un sarpe?  Deci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru care este in ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel; caci in aceasta este cuprinsa Legea si Prorocii.

Sa meditam:

„Asigura-te, bre, copilasule, în Dumnezeu! Stii numai de asigurarea masinii? Fa-ti cruce si, înainte de a face orice, spune: „Cristoase al meu, Maica Domnului, ajuta-ma!”. Exista asigurare mai mare decât încrederea în Dumnezeu? Atunci când omul se încredinteaza pe sine lui Dumnezeu, primeste mereu de la El benzina „super”, iar automobilul sau duhovnicesc nu se opreste niciodata, ci alearga mereu. Pe cât poti, ia aminte, roaga-te si încredinteaza-te lui Dumnezeu, iar El te va ajuta în orice greutate. Simplifica-ti viata prin încrederea desavârsita în Dumnezeu, ca sa te eliberezi de griji si de neliniste.”

Sfântul Paisie Aghioritul (1924-1994)

Sfaturi:

Avântati-va sufletul pe valurile credintei în Dumnezeu si gânditi-va ca tot ceea ce va nelinisteste nu vine de la El, pentru ca el este Domnul Pacii pe care a fagaduit-o oamenilor de bunavointa (Lc 2,14). Pentru fiecare lucru pe care îl ceri în viata ta, fii recunoscator ca îl ai dejaMultumeste-i lui Cristos pentru toate lucrurile pe care urmeaza sa le ceri si, astfel, ele nu vor înceta sa apara.

Sa multumesti pentru ceea ce vrei este calea sigura pentru îndeplinirea tuturor dorintelor. În cazul înmultirii pâinii si pestilor, Isus avea o dorinta, aceea de a hrani oamenii veniti sa îl asculte. În Biblie s-a pastrat  o nuanta exceptionala a momentului înmultirii pâinilor si pestilor. Citatul spune asa: A luat cele sapte pâini si pesti si, multumind, a frânt si a dat ucenicilor, iar ucenicii multimilor. Isus multumea Tatalui pentru lucrurile pe care dorea sa le obtina si se gândea la ele ca si cum le-ar fi avut deja. Un lucru firesc si simplu pe care si tu îl poti face, începând chiar de astazi.

Nu uita: cere si ti se va da, dar cere corect!

sr. Cristina Mares

 

Comments are closed.