Jurnalul meu cu Dumnezeu – miercuri, 13 martie 2019

Jurnalul meu cu Dumnezeu în Postul Mare al Învierii

prezentare PPS:  Nu cerul cel promis cândva ma face sa ti ofer iubirea mea!,  Drum crucial

Miercuri, 13 martie 2019

 

Sa citim Cuvântul Domnului: Luca 11,29-32

La-Lumière-du-Cœur-990x556Pe cand noroadele se strangeau cu gramada, El a inceput sa spuna: „Neamul acesta este un neam viclean; el cere un semn; dar nu i se va da alt semn decat semnul prorocului Iona.  Caci dupa cum Iona a fost un semn pentru niniveni, tot asa si Fiul omului va fi un semn pentru neamul acesta. Imparateasa de la miazazi se va scula, in ziua judecatii, alaturi de barbatii acestui neam si-i va osandi; pentru ca ea a venit de la capatul pamantului ca sa auda intelepciunea lui Solomon; si iata ca aici este Unul mai mare decat Solomon.  Barbatii din Ninive se vor scula, in ziua judecatii, alaturi de neamul acesta si-l vor osandi, pentru ca ei s-au pocait la propovaduirea lui Iona; si iata ca aici este Unul mai mare decat Iona.

Sa meditam:

Întoarceti-va la mine cu toata inima!  (Ioel 2,12)

Domnul spune: Convertiti-va din toata inima!  În acest fragment, Cristos ne vorbeste despre o convertire spirituala care nu se petrece într-o singura zi. Poate ca nu ne ajunge o întreaga viata pentru a ne schimba! În acest caz, fii atent la ceea ce iubesti, la ceea ce te înfricoseaza, la ceea ce te bucura  sau te întristeaza si vei vedea ca, uneori, sub vesmântul tau religios se ascunde un om  lumesc.

Cred ca omul se zbate între aceste patru sentimente ale inimii, iubirea, frica, tristetea si bucuria, iar Domnul sta de vorba cu ele si le spune: Întoarceti-va la Domnul cu toata inima!  Iubirea ta sa se întoarca, pentru ca tu sa-l iubesti pe Dumnezeu si sa iubesti pentru Dumnezeu. Si teama ta sa se întoarca la el, deoarece orice alta teama care ne înspaimânta, în afara de maretia lui Dumnezeu, este daunatoare. Bucuria si tristetea sa se întoarca la Cristos, ca sa te înveselesti si sa suferi cu el si pentru el. Daca te întristezi din pricina pacatelor tale sau pentru cele ale aproapelui tau, atunci tristetea ta este aducatoare de mântuire.

Daca te bucuri pentru harurile primite, aceasta bucurie este sfânta si poti sa respiri pacea Duhului Sfânt. Trebuie sa te bucuri de iubirea lui Cristos, de bunastarea fratelui tau, si sa fii alaturi de el când este trist, dupa cum se spune: Bucurati-va cu cei ce se bucura si plângeti cu cei ce plâng (Rom 12,15).

Sfântul Bernard de Clairvaux (1091-1153), calugar cistercian si doctor al Bisericii

Sfaturi:

„Vocatia noastra la convertire este o chemare a lui Dumnezeu în fata unei inimi care îl asteapta, constienta sau nu”, spunea Papa Francisc. În sufletul nostru se petrece o transformare minunata pe care Dumnezeu însusi o lucreaza.

Dar stim ca în fata unei pasiuni sau a unei mari tentatii, nimic nu se calca mai usor decât principiile. De aceea, astazi, vreau sa stiu unde sunt fragil, care sunt slabiciunile mele, ca sa le convertesc, sa le îndrept spre lumina neapusa a Adevarului si sa se afunde în ea.

sr. Cristina Mares

Comments are closed.