Jurnalul meu cu Dumnezeu, marti, 12 martie 2019

Jurnalul meu cu Dumnezeu în Postul Mare al Învierii

prezentare PPS:  Nu cerul cel promis cândva ma face sa ti ofer iubirea mea!,  Drum crucial

Marti, 12 martie 2019

 

Sa citim Cuvântul Domnului: Matei 6,7-15

Pardonner2Cand va rugati, sa nu bolborositi aceleasi vorbe, ca paganii, carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe, vor fi ascultati. Sa nu va asemanati cu ei; caci Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta, mai inainte ca sa-I cereti voi.  Iata, dar, cum trebuie sa va rugati: „Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau;  vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant.  Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este Imparatia si puterea si slava in veci. Amin!” Daca iertati oamenilor greselile lor, si Tatal vostru cel ceresc va va ierta greselile voastre.  Dar daca nu iertati oamenilor greselile lor, nici Tatal vostru nu va va ierta greselile voastre.

Sa meditam:

Iarta-ne noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri!

Aceia dintre voi, care doresc sa întâmpine Pastele Domnului cu sfintenia în duh si în trup, trebuie sa se straduiasca, înainte de toate,  sa ceara în rugaciune un har care aduce cu sine toate virtutile si acopera o multime de pacate (1Pt 4,8).  De aceea, pentru a celebra cea mai mare taina a crestinatatii, acea vreme sfânta, când sângelui  lui Isus Cristos a sters nedreptatile noastre, sa pregatim jertfa milostivirii, harul care este mai presus de orice har.

Pentru ca bunatatea Domnului ne-a mântuit, sa dam si noi mai departe iertarea celor care ne-au gresit. Sa uitam jignirile care ne-au lovit, sa stingem în noi setea razbunarii. Sa vina timpul binecuvântarii si al iertarii, pentru ca nu e bucurie mai mare pentru noi ca atunci când îi eliberam pe dusmanii nostri din lantul razbunarii, pentru a-i încredinta îndurarii nesfârsite a lui Dumnezeu. De-abia atunci vom fi si noi fiii Tatalui ceresc, pentru ca l-am urmat pe Fiul sau pâna la iertarea de pe cruce.

Sfântul Leon cel Mare (?-461), papa si doctor al Bisericii

Sfaturi:

În timpul Postului Mare, mai mult ca oricând, învatam ca iertarea este forma suprema a iubirii, cheia care ne ofera libertatea de a ne darui pâna la capat. Scriitorul Mark Twain spunea ca „iertarea este mireasma pe care violeta o lasa pe calcâiul care a strivit-o.”  Daca iertarea este nobletea inimii, atunci sa ne lasam astazi patrunsi de marea iertare a lui Cristos si sa ne îngaduim unii pe altii.

sr. Cristina Mares

Comments are closed.