Jurnalul meu cu Dumnezeu – luni, 11 martie 2019

Jurnalul meu cu Dumnezeu în Postul Mare al Învierii

prezentare PPS:  Nu cerul cel promis cândva ma face sa ti ofer iubirea mea!,  Drum crucial

Luni, 11 martie 2019

Sa citim Cuvântul Domnului: Matei, 25,31-46

3189867065_1_2_GqCPsvw8Cand va veni Fiul omului in slava Sa cu toti sfintii ingeri, va sedea pe scaunul de domnie al slavei Sale.  Toate neamurile vor fi adunate inaintea Lui. El ii va desparti pe unii de altii cum desparte pastorul oile de capre; si va pune oile la dreapta, iar caprele la stanga Lui.  Atunci Imparatul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniti binecuvantatii Tatalui Meu de mosteniti Imparatia care v-a fost pregatita de la intemeierea lumii. Caci am fost flamand, si Mi-ati dat de mancat; Mi-a fost sete, si Mi-ati dat de baut; am fost strain, si M-ati primit;  am fost gol, si M-ati imbracat; am fost bolnav, si ati venit sa Ma vedeti; am fost in temnita, si ati venit pe la Mine.”Atunci cei neprihaniti Ii vor raspunde: „Doamne, cand Te-am vazut noi flamand si Ti-am dat sa mananci? Sau fiindu-Ti sete si Ti-am dat de ai baut? Cand Te-am vazut noi strain si Te-am primit? Sau gol si Te-am imbracat? Cand Te-am vazut noi bolnav sau in temnita si am venit pe la Tine?”  Drept raspuns, Imparatul le va zice: „Adevarat va spun ca, ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie Mi le-ati facut.” Apoi va zice celor de la stanga Lui: „Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui! Caci am fost flamand, si nu Mi-ati dat sa mananc; Mi-a fost sete, si nu Mi-ati dat sa beau; am fost strain, si nu M-ati primit; am fost gol, si nu M-ati imbracat; am fost bolnav si in temnita, si n-ati venit pe la Mine.”  Atunci Ii vor raspunde si ei: „Doamne, cand Te-am vazut noi flamand, sau fiindu-Ti sete, sau strain, sau gol, sau bolnav, sau in temnita, si nu Ti-am slujit?” Si El, drept raspuns, le va zice: „Adevarat va spun ca, ori de cate ori n-ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie nu Mi le-ati facut.”  Si acestia vor merge in pedeapsa vesnica, iar cei neprihaniti vor merge in viata vesnica.”

Sa meditam:

Veniti, binecuvântatii Tatalui meu!

Veniti, binecuvântatii Tatalui meu, primiti ca mostenire Împaratia pregatita pentru voi de la crearea lumii. Veniti, pentru ca i-ati iubit pe straini si saraci. Voi ati ramas credinciosi iubirii mele, pentru ca Eu sunt Iubirea.  Iata, Împaratia este pregatita, cerul s-a deschis pentru voi. Viata vesnica se arata în toata frumusetea ei.

Atunci,  cei drepti  vor ramâne muti de uimire,  pentru ca au fost invitati sa se apropie, ca niste prieteni – ce minune – de Domnul Isus, adorat si preamarit de corurile de îngeri. Ei îl vor întreba pe Cristos, cu glas puternic: „Doamne, când te-am vazut? Când ti-a fost foame si noi te-am hranit? Învatatorule, când ti-a fost sete si ti-am dat sa bei? Când ai fost gol si noi te-am îmbracat? Iubitorule de oameni, când te-am vazut bolnav sau în închisoare si te-am îngrijit? Tu esti Vesnic, domnesti împreuna cu Tatal si cu Duhul Sfânt. Tu ai creat totul. Rege al îngerilor, orice adânc se pleaca în fata ta. Lumina îti este vesmânt (Ps 103,2). Tu ne-ai plamadit din tarâna (Gn 2,7). Tot pamântul fuge dinaintea ta. (Ap 20,11). Cum de am primit noi domnia si puterea ta?”

În acel timp, Regele Regilor va raspunde: „De câte ori ati facut acest lucru unuia dintre acestia mici, care sunt fratii mei, mie mi-ati facut. Ori de cîte ori  i-ati primit si i-ati îmbracat pe cei saraci, pe mine m-ati îngrijit. Veniti sa va bucurati vesnic de binefacerile Tatalui meu, care este în ceruri, si de Duhul Sfânt, Datatorul vietii.”

Oare ce grai ar putea descrie aceasta binecuvântare? Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.  (1Cor 2,9).

Sfântul Hipolit de Roma (?-235), preot si martir

Sfaturi:

Astazi, Doamne, scoate-mi în cale oamenii saraci si necajiti despre care îmi vorbesti, ca sa-i pot ajuta! Învata-ma ca vocatia crestinului este de a fi martir, marturisitor al iubirii tale. Numai daruindu-ne în fiecare zi viata pentru Cristos vom câstiga o cununa nepieritoare în Împaratia Tatalui.

sr. Cristina Mares

 

Comments are closed.