Jurnalul meu cu Dumnezeu – Sâmbata si Duminica, 9-10 martie 2019

Jurnalul meu cu Dumnezeu în Postul Mare al Învierii

prezentare PPS:  Nu cerul cel promis cândva ma face sa ti ofer iubirea mea!

Sâmbata, 9 martie 2019

Duminica, 10 martie 2019, pe pagina atelier biblic

Sa citim Cuvântul Domnului: Luca 5, 27-32

fleurDupa aceea Isus a iesit afara si a vazut pe un vames, numit Levi, sezand la vama. Si i-a zis: „Vino dupa Mine!” Vamesul a lasat totul, s-a sculat si a mers dupa El.  Levi I-a facut un ospat mare la el in casa; si o multime de vamesi si de alti oaspeti sedeau la masa cu ei.  Fariseii si carturarii carteau si ziceau ucenicilor Lui: „Pentru ce mancati si beti impreuna cu vamesii si cu pacatosii?”  Isus a luat cuvantul si le-a zis: „Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi.”

Sa meditam:

Parasind totul, omul s-a ridicat si l-a urmat!

Sunt zile în care avioanele traverseaza cerul cu o viteza uimitoare, zburând deasupra mânastirii. Zgomotul motoarelor înfricoseaza pasarelele care îsi au cuibul în chiparosii nostri.  În fata conventului este o strada strâmta care strabate câmpul si pe care circula tot timpul camioanele si autobuzele cu turisti neinteresati sa viziteze acest lacas de cult. Una din caile ferate principale ale Spaniei brazdeaza si ea teritoriul mânastirii….

Cu toate acestea, spunem ca traim liberi… Dar omul care mediteaza din când în când poate vedea cum lumea se însala, traind într-o falsa libertate, pentru ca nu mai este în cautare de  Dumnezeu. Asadar, unde se afla libertatea?

Ea se odihneste în sufletul omului care-l iubeste pe Dumnezeu, în inima alipita de Cristos. Omul liber nu este robul egoismului, se ridica deasupra sentimentelor, gândurilor, placerilor, suferintelor sale, pentru a trai în Adevar. Îsi lasa la marginea  drumului haina învechita de calatorii fara sens si urmeaza glasul blând al Vesniciei.

Sfântul Rafael Arnáiz Barón (1911-1938), calugar trapist spaniol

Sfaturi:

Ce voi lasa astazi, la marginea drumului, ca sa-l urmez pe Cristos?

sr. Cristina Mares

Comments are closed.