Metafora Cuvântului. Greutatea unei rugaciuni

Greutatea unei rugaciuni

Cereti si vi se va da!

prier-e1520959065288Louise Redden, o femeie îmbracata saracacios, cu o privire de om învins, a intrat într-o zi într-o bacanie. S-a apropiat de stapânul magazinului într-un mod foarte umil si l-a întrebat daca nu ar putea sa-i dea si ei pe datorie câteva alimente. I-a explicat ca sotul ei era foarte bolnav, ca nu putea munci si ca aveau si sapte copii care trebuiau hraniti.         

John Longhouse, bacanul, a privit-o de sus si i-a cerut sa paraseasca imediat magazinul sau. Având însa în gând nevoile familiei sale, femeia i-a mai spus:
         – Va rog, domnule, o sa va aduc banii înapoi de îndata ce voi putea.
       John, însa, îi spuse ca nu-i poate da pe datorie, pentru ca nu are credit deschis la magazinul sau. Lânga tejghea se mai afla înca un client, care a auzit discutia dintre cei doi. Clientul facu câtiva pasi înainte si îi spuse bacanului ca o sa acopere el costurile pentru orice are aceasta femeie nevoie pentru familia sa. Bacanul raspunse în sila:
         – Ai o lista cu cumparaturile de care ai nevoie?
         Louise a raspuns:
         – Da, domnule.
       – Atunci pune-o pe cântar si eu o sa-ti dau marfa de aceeasi greutate cu lista dumitale, spuse bacanul.
           Louise, ezitând o clipa, cu privirea în jos, baga mâna în geanta si scoase o bucatica de hârtie pe care scrise ceva în graba. Apoi puse cu grija biletelul pe cântar, cu privirea tot aplecata. Ochii bacanului si ai celuilalt client priveau plini de uimire cum cântarul statea înclinat în partea cu hârtia. Bacanul, privind la cântar, s-a întors usor catre client si îi spuse mormaind:
        – Nu-mi vine sa cred!
         Clientul a zâmbit, iar bacanul a început sa tot puna pe cântar alimente. Cântarul tot nu se echilibra, asa încât acesta tot punea pe el alimente, din ce în ce mai multe, pâna când pe cântar nu a mai încaput nimic. Bacanul sedea privind cu dezgust. În fine, smulse bucatica de hârtie de pe cantar si o privi cu mare uimire. Nu era vorba de o lista de cumparaturi, ci era o rugaciune, care spunea asa:
          „Iubite Doamne, Tu îmi cunosti nevoile, asa ca eu le pun în mâinile Tale”.
         Bacanul îi dadu femeii alimentele si privea în continuare tacut, înmarmurit. Louise îi multumi si pleca din magazin. Celalat client îi dadu bacanului o hârtie de 50 de dolari si îi spuse:
         – A meritat toti banii! Numai Dumnezeu stie ce greutate are o rugaciune!

Rugaciunea este viata crestinului!

Comments are closed.